Tirsdag 6. oktober kl. 20


90405798 1583185871805082 7621817915163017216 o

Den gerrige Harpagon er en gnier af værste slags. Han elsker sine penge højere end sine børn og er altid bange for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en pengekiste gravet ned i haven. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare: "Hvorfor gå med paryk, når ens eget hår gror ganske gratis".

Hans søn, Cléante, er forelsket i Mariane, som Harpagon tror er fattig og billig i drift, og derfor selv vil have som hustru. Datteren, Elise, elsker Valére, som holder sin formue hemmelig, mens han - for at være nær Elise - gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal - uden medgift - giftes med en rig, gammel mand, og Cléante er lovet bort til en rig enke.

Så er scenen sat for en morsom forviklingskomedie. De to søskende allierer sig med deres tjenere og giftekniven Frasine for at blive gift med dem, de elsker. For i en ægte komedie bliver de rette gift med hinanden.
Harpagon forbliver gift med sine penge; han tager ikke ved lære og må derfor gøres til grin til glæde for alle, der elsker en god komedie.

Instruktion og bearbejdelse:
Geir Sveaass

Medvirkende:
Kristian Holm Joensen
Mette Horn
Kristian Boland
Alexander Mayah Larsen
Jacob Weble
Mathilde Passer
Mads Reuther
Troels Malling Thaarup
Sofia Cukic

Scenograf:
Marianne Nielsson

Koreograf:
Jeanette Binderup-Schultz

Forfatter:
Moliére

Producent:
Folketeatret

Bestil menu inden forestillingen her 

Køb billet til forestillingen her 

Kommende arrangementer

ALLE ARANGEMENTER